De bewoners blijven er uit noodzaak

De klachten rond het vakantiepark van Peter Gillis blijven zich maar opstapelen. Steeds meer en meer mensen zijn ontevreden en ze pikken de daden van Peter niet langer.

Maar als ze dan toch ontevreden zijn, waarom blijven ze dan in de vakantieparken van Peter wonen, vragen veel andere mensen zich af. Hans Nieuwkerk, voorzitter van de bewonersvereniging van vakantiepark Parelstrand legt het uit in Story.

“Het is vooral uit pure noodzaak. We betalen 3.000 euro per jaar aan pachtkosten. Je mag het park permanent bewonen, als je maar drie weken per jaar elders woont. De mensen die hier 49 weken per jaar wonen doen dat niet uit luxe. En daarbij: er wonen ook mensen 52 weken per jaar. Wie controleert dat?”

Ieder jaar krijgen de bewoners een jaarcontract waarin staat dat je je aan bepaalde afspraken moet houden of dat anders het contract kan verbroken worden.

“Er heerst dus een angstcultuur. Er zijn veel mensen bang voor Gillis. Als Gillis zegt: ‘We stoppen ermee, je mag hier niet meer pachten, dan moet je ook zelf de kosten voor het opruimen van je huisje betalen. Sommige mensen kunnen dat niet opbrengen en zullen dan dakloos zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl