Binnenkort kunnen we op Netflix kijken naar ‘Oei, ik groei’ een film van Nederlandse bodem die gaat over poepluiers en agendas*ks. De hoofdrollen zijn onder andere voor Louis Talpe, Soy Kroon maar ook Yolanthe Cabau.

Voor Yolanthe was het allemaal heel herkenbaar en het deed haar terugdenken aan de tijd waarin haar zoon Xess Xava werd geboren.

“Het oerinstinct van een moeder die als leeuwin haar kindje wil beschermen is heel herkenbaar. En ook het aanvankelijke geworstel met voeden kwam me bekend voor. Meteen na zijn geboorte kreeg ik een jammerende Xess aangereikt waarna de verpleegster zei: hij heeft honger. Maar ik heb geen eten bij me, warrig van de bevalling. En toen realiseerde ik me dat hij aan de borst moest.”

Borstvoeding geven ging niet zo vanzelfsprekend en dat zorgde even voro paniek. “Ik stond met tranen in mijn ogen. Het zou me toch wel gaan lukken? Je wil graag een goede moeder zijn en als dat niet meteen lukt is dat frustrerend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.