Nederland is een reikimaster rijker. Wendy van Dijk wist haar diploma ‘Reiki 1’ te behalen en mag zichzelf nu officieel de titel toekennen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder andere Viola Holt, die het werk al bijna tien jaar uitvoert.

“Het is prachtig om te doen. Ik feliciteer de dames dat ze de stap hebben gezet naar de universele levensenergie, want het doorgeven daarvan is reiki. Je kunt zelfs behandelingen geven op afstand. Er heeft wel eens in de krant gestaan dat ik dieren genees. Nee, maar ik geef ze wel reiki en daar worden ze rustig van”, zegt Viola enthousiast in Weekend.

Viola kwam in aanraking met reiki door een behandeling op afstand. Ze geloofde er helemaal niks van en vond het allemaal behoorlijk flauwekul.

“Toen ik in Mexico woonde, heb ik contact gezocht met een Haagse boeddhist die ook reikimaster was. Hij stelde voor om een afstandsbehandeling te geven. Ik dacht: dat kan niet. Op de afgesproken tijd ging ik op de stoel zitten en ik voelde me slaperig en rommelig in mijn buik.”

Viola wilde naar de reikimaster sturen wat ze voelde, maar hij was haar voor. Hij stuurde meteen dat het gerommel in haar buik niks voorstelde. “Energie kent duidelijk geen grenzen, dat weet ik nu ondertussen wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl