Carice van Houten en haar collega, vriendin en zakenpartner Halina Reijn hebben niet zo’n goede ervaringen met live tv-optredens.  Zo zal Halina haar laatste tv-optreden bij ‘De Wereld Draait Door’ niet snel vergeten.

“Ik kreeg alleen maar gekke doodsbedreigingen over mijn uiterlijk”, vertelt ze in de podcast Carice en Halina. “Nederland is echt een heel gek land om in beroemd te zijn.”

Toen ‘Zwartboek’ in première ging, een reeks waarin Carice van Houten meespeelt, werden ook de koning en koningin verwacht, schrijft Weekend. De aanwezigheid van Carice bleek plots geen rol meer te spelen.

“Carice werd toen helemaal aan de kant geduwd. Ze werd gewoon overlopen door de beveiligers van Willem-Alexander en Maxima.”

Beroemd zijn, het heeft ook flink zijn nadelen. “Op straat word je soms vanaf dertig meter afstand door iemand toegeroepen of je even op de foto kunt. Roem is totale gebakken lucht. Je hebt er geen zak aan. Het is alleen handig als je een keer een tafel wilt hebben in een vol restaurant”, besluiten de dames.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl