Erica is er gerust in

De Meilandjes zitten niet om aanstootgevende uitspraken verlegen. Eerst was er Erica Meiland die vrouwen in een boerka vergeleek met pinguïns en nu is er Maxime Meiland die in haar boek aankijkt tegen moslimjongens.

Erica heeft veel kritiek gekregen na haar uitspraken, en ook Maxime zal ongetwijfeld kritiek te verwerken krijgen. Al heeft Erica geen schrik dat het uit de hand zal lopen.

“Ik ben niet bang voor bedreigingen. Integendeel. Bedreigingen zeggen vooral iets over degenen die dat doen”, klinkt het in Weekend.

Na haar uitspraken kon Erica onder andere rekenen op kritiek van Chantal Janzen. Erica is altijd fan geweest van Chantal, tot toen.

“Maar nadien krijg je toch een heel ander beeld van iemand als ze dan zo do doet. Weet je, doe het niet gewoon Zeg dat soort dingen niet. Het is allemaal dat ‘woke’ gedoe, dat deugen. Zeg gewoon waar het op staat. Het is zoals het is.”

Erica is niet meer zo’n fan van Chantal zoals vroeger. En dat komt door haar persoonlijke ervaring met de presentatrice. “Zoals gezegd, je krijgt een ander beeld van iemand en dat is jammer, want ik vond haar altijd heel leuk. Dus nu zap ik weg, ja. Ik kijk bijna nooit meer naar haar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.