Het is al vaker geschreven dat het niet zo goed gaat met de populariteit van het koningshuis. De koning en koningin maakten zich de voorbije jaren steeds minder en minder populair en dat was vooral te wijten aan enkele overtredingen van de coronamaatregelen.

Maar Willem-Alexander en Maxima willen daar terug graag verandering in zien komen en zetten een charme-offensief in, schrijft Party. Zo werd met veel trots bekend gemaakt dat de familie de nacht voor Koningsdag gewoon had doorgebracht in het lokale Van der Valk hotel en geen peperduur 5-sterren hotel.

Maar dat was niet het enige. Want ook de dochters van het koningspaar zetten hun beste beentje voor. Zij poseerden gewillig met een heleboel Oranje-fans die urenlang hadden staan wachten op de familie, tijdens koningsdag.

Ook Willem-Alexander liet zich op koningsdag volledig gaan. Zo ging hij volledig uit de bol op de muziek van dj-duo Lucas e Steve. Maxima trakteerde een oudere fan dan weer op drie klinkende zoenen.

Of al deze leuke, sympathieke gebaren de populariteit wel degelijk gaan doen stijgen, dat is nog maar de vraag. Voorlopig heeft slechts 47% van de Nederlanders nog vertrouwen in Willem-Alexander als koning. En dat cijfer is nog nooit zo laag geweest.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.