Er wordt wel eens gezegd dat je in de showbizz geen vrienden kan maken. Maar dat geldt niet voor Willeke Alberti en Ria Valk. Zij hebben elkaar 65 jaar geleden voor het eerst ontmoet en zijn elkaar daarna nooit meer uit het oog verloren.

“Het was op de Haarlemmerstraat in Amsterda, waar Ria in Mei 1959 in de bioscoop Royal tweede werd bij een Elvis Presleyimitatiewedstrijd. Vanaf die tijd zijn wij altijd bij elkaar geweest, elkaar nooit vergeten. Ik ben heel trots op haar. Hoe ze het steeds doet, hoe ze in de wereld staat”, zegt Willeke in Party.

In de showbizzwereld is vaak niet iedereen te vertrouwen. Dan is het fijn voor Willeke om collega’s zoals Ria te hebben. Zij als artiesten begrijpen elkaar als geen ander.

“Voor buitenstaanders is het vaak heel moeilijk te begrijpen hoe wij leven en geleefd hebben. Het allermooiste is natuurlijk wel dat je ook een mooi privéleven hebt. Om als BN’er een privéleven te hebben, is als je kijkt naar wat er de laatste tijd gebeurt eigenlijk niet meer mogelijk. Ik vind dat heel erg.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.