Het was dubbelfeest voor Ria Valk. Niet alleen werd zij 83 jaar, ze staat ook 65 jaar op de planken. En daarvoor werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

“Ik heb nog nooit een prijs gekregen. Zelfs niet die van aanstormend talent aan het begin van mijn carrière”, lacht Ria in Party. Geweldig dat ik op de avond dat ik met dierbaren mijn 65ste artiestenjubileum en 83e verjaardag vierde met een koninklijke onderscheiding werd verrast.”

Pas achteraf kreeg Ria te horen van haar manager dat ze daar een jaar mee bezig zijn geweest om dit voor elkaar te krijgen. Een gebaar dat Ria heel erg wist te appreciëren.

“Ik vind het van mezelf erg goed dat ik de 83 heb gehaald, want van mijn ouders is de een 65 en de ander 72 geworden. De 65 jaar dat ik zangeres ben, is gewoon omgevlogen. Ik ben begonnen met een gitaar om mijn hals, als Elvis Presley-imitator. Daarna werd ik steeds vaker geboekt. Ik dacht eerlijk gezegd dat het met een paar jaar afgelopen zou zijn, maar mooi niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.