Het zit Wendy van Dijk allemaal niet mee. Niet alleen vallen de kijkcijfers van haar programma’s keer op keer zwaar tegen, in 2022 moest ze ook nog eens afscheid nemen van enkele dierbare personen in haar leven.

Zo verloor ze in april haar nicht Bianca die een week na haar 49ste verjaardag kwam te overlijden. Ze deelden samen een grote passie voor yoga en spiritualiteit. En amper een week later stierf regisseur David Lipschits. Wendy had nog nauw met hem samen gewerkt voor het programma ‘Ushi en Van Dijk’.

Maar het pijnlijkste afscheid van het voorbije jaar is toch wel dat van haar schoonvader Hans Galjaard. Hij stierf op 87-jarige leeftijd. Een overlijden die heel hard aankwam bij Wendy.

“Hij was voor mij als een tweede vader, een tweede energiebron. Hans had de wereld gezien en als hij daarover ging vertellen, hingen we aan zijn lippen”, citeert Party Wendy in Libelle.

Wendy kon het verlies van haar schoonvader moeilijk verwerken en lange tijd vroeg ze zich af waarom. “Na de zoveelste keer viel het kwartje: ik realiseerde me hoezeer Hans en mijn vader op elkaar leken. Als mijn vader lachte, lachte iedereen.”

Wendy denkt nog elke dag aan haar vader die op 62-jarige leeftijd kwam te overlijden aan darmkanker. “Mijn vader heeft best een karig leven gehad: hij had geen leuke jeugd, werkte altijd hard en op het moment dat er meer middelen kwamen en hij meer kon gaan genieten, werd hij ziek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl