Januari is altijd een extra leuke maand voor Wendy van Dijk want dan is ze jarig. Ze wordt op 22 januari 52 jaar.

“Ik sta op een punt in mijn leven dat mijn maatschappelijke betrokkenheid steeds sterker wordt. Er heerst op dit moment zo veel angst, verdriet en onrust. Ik heb de behoefte daar iets tegenover te stellen”, vertelt Wendy aan Libelle.

En dat probeert ze te doen samen met Leontien van Moorsel. Samen organiseren ze wandel-en fietsevenementen. Uit ervaring weten ze dat bewegen een mens enorm goed kan doen.

“Door te bewegen ga je lekkerder in je vel zitten en word je weerbaarder. Verder wil ik met mijn platform mensen die het zwaar hebben een podium bieden waar ze hun verhalen kunnen delen. Die aangrijpende verhalen verdienen het om verteld te worden en ik denk dat we het verdriet niet meten schuwen.”

Maar dat is niet het enige dat Wendy organiseert. Zo organiseerde ze ook een yoga-retreat op Ibiza. “Ik wilde al heel lang zelf zo’n retreat volgen, maar had het telkens te druk. De schaarse vrije tijd die ik had, besteedde ik liever met mijn gezin en familie. Maar doordat ik zoiets nu voor anderen organiseerde, kwam het er nu toch eindelijk van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.