Een webshop oprichten, aan het aantal webshops te zien, lijkt het helemaal niet zo moeilijk. De afgelopen jaren hebben al heel wat BN’ers geprobeerd er eentje op te richten, niet altijd met evenveel succes.

Ook de Meilandjes hebben al enkele pogingen ondernome om een webshop op te richten. Maar ook met matig succes. Zo startte Maxime Meiland met haar kledinglijn Monciel. Dat kon eerst op heel wat enthousiasme rekenen, tot men erachter kwam dat de outfits wel erg leken op goedkopere kleding bij Ali Express.

Monciel was een kort leven beschonken en Maxime bleef achter met een verlies van 50.000 euro. Maar dat hield Maxime niet tegen om vorig jaar een nieuwe webshop te lanceren: Villa Vito. Dit keer een webshop waar men kinderkleding kan kopen die zij zelf geselecteerd heeft.

Al snel werd duidelijk dat ook die webshop niet meteen van de grond leek te komen. Maxime gaf op alle items maar liefst 25% korting, en dat is meestal gene goed tekenen. Dat haar webshop bovendien heel wat kritiek kreeg te verwerken, was niet echt goede reclame voor de shop.

Volgens velen leek de kledij van Villa Vito erg veel op die van het merk Cocote. En ook de prijzen waren niet min. Maar Maxime gaf de mensen met commentaar een stevig antwoord: “Ik hoop dat mensen die het wel leuk vinden lekker gaan shoppen en ervan genieten, want daar gaat het uiteindelijk om”, schrijft Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.