Trouwe kijkers van ‘De Alleskunner VIPS’ was het al misschien opgevallen dat deelnemer Johan Vlemmix enorm trilde tijdens het programma. Velen vermoeden dat de man aan Parkinson lijdt. Johan legt in Story uit wat het probleem is.

“Aan Parkinson heb ik zelfs nog niet gedacht. Maar ik weet het, mijn handen, benen en armen kunnen enorm gaan trillen. Ik heb het ook nog nooit laten onderzoeken. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat het bij me hoort”, bekent hij in Story.

Johan lag er niet meteen wakker van dat hij vaak trillende ledematen heeft. “Ik heb het voor mezelf geaccepteerd. Ik tril. Soms een beetje, soms heel veel. Maar inmiddels heb ik zoveel trucjes bedacht en ontwikkeld dat het vaak niemand opvalt. Tot nu dus”, lacht hij.

Doorheen de jaren heeft Johan al wat trucjes gevonden om het trillen te verbergen. En tot nu toe kreeg hij nog nooit de vraag of er meer aan de hand was.

“Maar ik denk niet dat ik Parkinson heb. Ik heb het trillen al vanaf mijn tiende. Maar misschien moet ik er toch een keer naar laten kijken. Al maak ik me totaal geen zorgen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.