Akelig moment voor Bas Muijs: “bijna dood”

ByLisa Paulussen

28 april 2022
Foto: ANP

Eind vorig jaar kreeg Bart Muijs te maken met een zware hartaanval. De acteur is ondertussen aan de betere hand, maar het voorval heeft toch een diepe indruk op hem nagelaten. Maar niet alleen op hem, ook op zijn vrouw Sabine. Dat de dood plots zo dichtbij kwam heeft hen aan het denken gezet.

Voor vele van zijn collega’s en familie was het schrikken toen ze het nieuws vernamen van de hartaanval van Bas. Hij stond bekend als een enorme fitte man, en toch ging het mis.

“Ik was bijna dood geweest. Eind november voelde ik me in de nacht niet goed worden. Ik kreeg ontzettend veel pijn op mijn borst en wist eigenlijk direct dat het niet goed was. Mijn vrouw Sabine herkende alle signalen en zij heeft heel snel en adequaat gehandeld. Ik was in no-time in het ziekenhuis”, vertelt Bas in Story.

Daar kwam het resultaat hard aan: een hartaanval. Bas moest meteen geopereerd worden, maar dat kon niet direct. “Er moest voor mij een plek gereserveerd worden voor na de ingreep. En dat kon niet, want de afdeling lag vol met coronapatiënten.”

In afwachting van de operatie kreeg Bas de nodige medicatie en in afwachting van de operatie besprak Bas de operatie met zijn kinderen. Het was immers geen operatie zonder risico’s. “Er bestond een kans dat ik zou te komen overlijden, en dat heb ik met hen besproken, wat er moest gebeuren mocht dat gebeuren. Zo realistisch waren mijn kinderen wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.