Rob de Nijs is eind december 80 jaar geworden en dat heeft hij gevierd in het bijzijn van iedereen die hij liefheeft. Ook zijn vrouw Henriëtte was natuurlijk van de partij. Zij wijkt geen moment van Robs zijde.

Maar Henriëtte is ook behoorlijk moe. Zij staat in voor de dagelijkse zorg van Rob die sinds een aantal jaar lijdt aan Parkinson. Naast de zorg voor hem, stond ze ook in voor de zorg van haar hoogbejaarde ouders.

“Die wonen zestig kilometer verderop. Dagelijks reisde ik tussen mijn ouders en ons huis om voor iedereen te zorgen. Dat heb ik met liefde gedaan. Maar het vergt wel veel van je. Maar inmiddels is een deel van die zorg overgenomen door professionals”, vertelt ze in Story.

Haar ouders wonen nu noodgedwongen gescheiden en dat vindt Henriëtte toch behoorlijk jammer. Maar het was het beste voor hen allebei.

“Mijn vader kan niet op de plek wonen waar mijn moeder zit en andersom ook niet. Zij heeft alzheimer en heeft dus andere zorg nodig dan mijn vader. Het kan daarom niet anders. Maar ik vind het moeilijk om ze nu niet meer samen te zien. Het is heel dubbel. Ik weet dat er goed voor hen gezorgd wordt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.