Presentatrice Tooske Ragas gaf aan Story een emotioneel interview waarin ze praat over de laatste momenten die ze beleefde met haar broer Jan Pieter. Die leed aan het syndroom van Down en kreeg ook nog eens te maken met alzheimer. Op 51-jarige leeftijd blies hij, na een paar bewogen jaren, zijn laatste adem uit.

“Mijn broer en ik waren twee handen op één buik. Niemand begreep me zo goed als hij”, begint de 47-jarige presentatrice haar verhaal. “Hij woonde in een zorgcentrum, samen met andere bewoners met een verstandelijke beperking. Dat ging lange tijd goed, tot corona de kop op kwam steken.”

Met de verstrengde maatregelen was het niet langer mogelijk om elkaar te zien. Jan Pieter begreep dat volgens Tooske allemaal niet zo goed. “Plots kwam er niemand meer langs en moesten we facetimen om elkaar te zien. Jan Pieter kreeg zijn hoofd daar niet rond. Ik zat dan thuis en wist dat hij verslechterde, maar mocht hem niet zien, terwijl we daar beiden behoefte aan hadden. Dat was een hel voor ons. De regering ontnam ons veel mooie laatste momenten”, aldus de presentatrice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS