Met Sinterklaas in aantocht worden er weer volop verlanglijstjes opgesteld en brieven gestuurd naar de goedheilige man. Ook Tooske Ragas is fan van Sinterklaas. Zij schreef het prentenboek ‘Koen In Mijn Schoen’. Ze vertelt erover in Party.

“Ik heb eerst een basisidee voorgesteld en dat heb ik dan uitgewerkt met eindredacteur Gerard van Midden. Zo is er een volledig verhaal ontstaan. Gerard is heel erg goed in zijn vak en het was fantastisch om met hem samen te werken”, vertelt ze over het maakproces.

Het boek bevat een heel erg mooie boodschap, maar ook een aspect dat heel herkenbaar is. “Meestal is in boeken iedereen altijd heel leuk, maar ik vond het juist leuk om een kindje te kunnen beschrijven dat niet zo aardig is. In mijn sinterklaasboek is het meisje waarover het verhaal gaat boos en chagrijnig.”

Sinterklaas is een belangrijk feest binnen het gezin van Tooske Ragas en ze vieren dat nog steeds elk jaar. Vooral op verzoek van Tooske zelf.

“Ik ben daar de grote aanjager van. Ik vind het echt het allermooiste feest van het jaar. Het liefst kijken wij als gezin nog met elkaar naar ‘Het Sinterklaasjournaal’ en we kijken ook ieder jaar naar de landelijke intocht. Pakjesavond vieren we nog altijd met mijn ouders erbij. Op alle cadeautjes zit een gedichtje geplakt. Ik maak soms wel twintig gedichten. Dat maakt Sinterklaas vieren leuk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.