Het zijn helse tijden voor Matthijs van Nieuwkerk. Er verschenen plots verhalen over de presentator die voor erg pijnlijk en meedogenloos waren over de praktijken van Matthijs achter de schermen.

Verhalen die van grote invloed zijn op de carrière van Matthijs want de banden tussen hem en BNNVARA werden meteen verbroken.

De verhalen die rond de presentator de ronde gaan zijn wel even schrikken. Maar liefst 50 van de 70 collega’s die door de Volkskrant werden benaderd omschreven Matthijs’ gedragingen als grensoverschrijdend en waren kleinerend en intimiderend, schrijft Story.

Van Nieuwkerk zou een heus monster zijn en zou de lat belachelijk hoog hebben gelegd voor iedereen waar hij mee moest samenwerken. Collega’s zouden zich doodongelukkig hebben gevoeld na een samenwerking met de man.

Ook zijn trouwe rechterhand Dieuwke Wynia getuigde over Matthijs en ook Johan Derksen had iets te vertellen. “Als iemand mij hier zo zou toespreken, dan sloeg ik meteen vier voortanden uit zijn bek! Matthijs staat geweldig voor lul”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.