Wanneer je tegenwoordig een optreden wil boeken van een bekende Nederlandse artiest, dan moet je al vaak 12.000 euro of meer neer tellen voor een optreden dat misschien amper een half uurtje duurt.

En dat is best veel. Bijna onbetaalbaar voor mensen die gewoon graag een optreden willen boeken voor een speciale gelegenheid zonder er een openbaar evenement van te maken.

“Wanneer je dat wel doet, zoals het 25-jarig bruidspaar dat 12.500 euro neertelde voor Tino Martin, dan vind ik wel dat je als artiest kwaliteit moet leveren. En niet zoals Tino deed zwaar beschonken je liedjes zingen. Ik vind dat totaal respectloos”, zegt Pierre van Dam in Party.

Het is voor Pierre absoluut not done om in beschonken toestand op het podium te staan en wie geld voor je betaalt, moet de beste kan van de zanger of zangeres te zien krijgen.

Pierre kreeg van Koos Alberts, één van zijn beste vrienden, al heel vroeg goede raad mee. “Jongen, je publiek staat op één.’ Is het een gewoon feest, dan is het ook niet goed om als artiest er met de pet naar te gooien, maar dan zou je het nog over kunnen doen Voor een bruiloft geldt dat niet.’”

Had Tino op de bruiloft van Pierre moeten optreden, dan was van Dam absoluut niet tevreden geweest. “Ik drink zelf helemaal niet. Bij mij in de familie konden ze wel aardig doordrinken. Ik heb daardoor genoeg narigheid gezien en dat is het allemaal niet waard. Dus ik laat de alcohol staan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.