Getuigen over je alcoholverslaving, het is niet eenvoudig. Ook zanger Thomas Berge moet toegeven dat het op een moment een beetje te ver ging en dat de hoeveel alcohol die hij per dag dronk, niet meer goed te praten was.

Amper veertien jaar was Thomas toen hij voor het eerst een biertje dronk. Dat werd al heel snel een stuk meer, tot het teveel werd. Daarbovenop kwamen ook nog eens verdovende middelen en dat zorgde ervoor dat hij zich op zijn 20ste liet opnemen in een verslavingskliniek.

“Ik dronk denk ik een fles wodka per dag. Dat was echt mijn dieptepunt. Het was ook niet rock-‘n -roll, want ik zat in mijn eentje op de bank net een paar lijntjes voor mijn neus naar Comedy Central te kijken”, geeft hij toe in de podcast van Koos van Plateringen en in Party.

Gelukkig besefte Thomas dat het zo niet verder kon en dat daar iets aan gedaan moest worden. En met succes, want Thomas is terug clean en geniet weer met volle teugen van het leven en van alcohol.

“Als ik merk: ho dit gaat niet goed of het wordt een gewenning, dan weet ik precies wie ik moet bellen. Dan heb ik de tools om ook weer gelijk eruit te stappen.” En ook de drugs heeft Berge volledig uit zijn leven verbannen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.