André Hazes voelt zich weer goed in zijn vel en in de muziek die hij maakt. Maar niet iedereen is zo enthousiast over de veranderingen in zijn leven, vooral dan niet op muzikaal vlak. Oud-tekstschrijver Edwin van Hoevelaak denkt er het zijne van.

“Met het nieuwe genre dat hij brengt gaat het eerder achteruit dan vooruit. Dat is niet waarom je dit doet. Je wil natuurlijk stappen maken. André volgt met het nieuwe genre zijn hart, want hij liet weten zelf niet zo van zijn volkse repertoire te houden”, klinkt het bij Edwin in Party.

Edwin begrijpt zeker dat André misschien liever nummers wil zingen die hij zelf graag hoort, en dat hij liever een genre brengt wat hij zelf graag zingt. Maar toch is het volgens van Hoevelaak geen verstandige keuze.

“Als Max Verstappen morgen alles aan de kant gooit om tennisser te worden, zou ik ook denken: Max zou je dat wel doen? Dat is met André ook zo. We hadden ongekend succes in het volkspoprepertoire, en dan nu deze omslag maken naar dit genre, dat vond ik heel gewaagd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.