Of André Hazes ooit eens iets zal kunnen doen waarop niemand kritiek heeft, dat betwijfelen we. Ook nu hij een nieuwe weg is in geslagen, kan het niet altijd op evenveel enthousiasme rekenen. Ook zijn voormalig tekstschrijver Edwin van Hoevelaak is niet altijd grote fan.

“André brengt zijn nieuwe singles uit op een heel snel tempo. Hij brengt nu zijn vierde single uit en in zo’n tempo zoveel singles achter elkaar uitbrengen, dat hebben wij in de periode van ‘Leef!’ niet gedaan. Uiteindelijk is het ’t liedje waar het om gaat. In de flow waarin wij toen zaten was het vol raak”, klinkt het in Party.

‘Leef’ is de allergrootste hit van André en scoort nog altijd bijzonder goed. Maar toch was de hit er bijna nooit geweest. André zag het nummer namelijk helemaal niet zitten.

“Gelukkig besloten we met elkaar om er toch voor te gaan. Als hij live optreedt is het nu met dit soort nummers dat het dak eraf gaat. Aan die basis hebben wij gestaan en daar ben ik nog steeds trots op. Het is niet ongebruikelijk dat artiesten wisselen van team, tekstschrijver of producer, maar wij hadden succes in de setting zoals we die hadden, en dat ging zeven jaar zo door. Om dat aan de kant te gooien, vond ik een riskante beslissing.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.