Begin dit jaar werd bij Serge-Henri Valcke endeldarmkanker vastgesteld. Hij onderging een operatie en enkele behandelingen, die soms behoorlijk intens waren.

“Ik heb vijf intense bestralingen gehad. Dat was zwaar. Ik had veel last van de bijwerkingen. Misschien geen lekker verhaal, maar ik denk dat ik alle toiletten in Amsterdam nu ken. Mijn darmen werken niet meer goed en dan moet ik snel een wc zien te vinden”, lacht hij in Story.

Maar ondanks de vele bestralingen, kreeg de acteur toch slecht nieuws te horen. De bestralingen slaan niet aan en er kan niet meteen opnieuw bestraald worden.

“Ik weet ook niet wat voor behandeling de oncoloog mij zal voorstellen. Het enige dat ik vermoed is dat hij zal zeggen dat ik een stoma nodig zal hebben. Alleen weet ik zelf niet of ik dat wel wil. Daar moet ik nog eens goed over nadenken.”

Het zijn dus erg onzekere tijden voor Serge-Henri, en hij weet niet hoeveel tijd hem nog rest. “De artsen zeggen niet hoe lang je nog hebt. Een half jaar, drie jaar… waarschijnlijk ook omdat ze dat zelf niet weten. Ik ben 76 en weet dat ik niet het eeuwige leven heb. Als ze nu zouden zeggen dat ik nog drie jaar heb, ga je daar wellicht naar leven. Aan de andere kant kan er morgen ook iets met je gebeuren. Dus weten doe je het nooit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.