Met een pasgeboren baby in huis heb je als ouders niet veel slaap. Dat eist natuurlijk na een tijd altijd een beetje zijn tol. En ook Roxeanne Hazes en haar vriend Erik waren erg vermoeid tijdens de eerste maanden als mama en papa.

De vermoeidheid eiste zijn tol, maar er was nog meer aan de hand met Rox. Ze kreeg ook nog eens een postnatale depressie. En daar heeft ze erg vanaf gezien.

“Ik durfde ook niet naar buiten met Fender, bang dat er dan van alles zou gebeuren. Ik was continu bezig: ademt hij nog wel? Dan was het eindelijk even stil en dacht ik: nu is hij dood. Ondertussen moest ik mezelf ertoe zetten om uit bed te komen, te douchen, mensen te zien. Ik dacht: hier heb ik nog nooit iemand over gehoord, in mijn omgeving niet, op Instagram niet. Ik ben hier niet geschikt voor”, zegt ze in &C.

Om te vluchten van de realiteit ging Roxeanne een album maken. Daar was ze heel vaak mee bezig. En van de hele situatie zei haar omgeving niks.

“Iedereen hield zich maar een beetje stil omdat ze mij ook geen pijn wilden doen. Niemand durfde hardop te zeggen dat ik echt zwaar depressief was. Ook omdat ik dat zelf nog niet erkende. Ik bleef maar doorgaan. Ik at mijn emoties weg en woog plots 110 kilo. Maar voor de rest zag je het niet aan me.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.