In augustus zal het een jaar geleden zijn dat Robin Martens en Benjamin de trotse ouders werden van Makéna. Het koppel is ondertussen drie jaar samen en ze genieten nog volop van het prille ouderschap. Maar toch houdt Robin gemende gevoelens over aan haar zwangerschap.

“De eerste maanden was ik erg misselijk. Ik kon niks binnenhouden. Bovendien werd ik wegens uitdroging opgenomen in het ziekenhuis. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ik ook nog eens last van bekkeninstabiliteit”, blikt ze terug in Party.

Maar de pech bleef Robin achtervolgen en tijdens haar zwangerschap overleden ook nog eens haar twee opa’s. Op de kop toe kreeg Martens zelf ook nog eens een kaakontsteking. “Het was geen makkelijke zwangerschap, maar tegelijk vond ik die tijd zo mooi, omdat ik het kindje in mijn buik voelde.”

Iedereen leerde Robin kennen dankzij haar rol in ‘GTST’, toen ze amper achttien jaar was. Acht jaar lang zou ze meespelen en zou Nederland haar zien opgroeien tot een volwassen vrouw. Na haar ontslag was ze ook nog te zien in tal van andere programma’s en dat had een grote invloed op Robin zelf.

“Ik was moe en had nergens nog zin in. Zelfs wandelen in de duinen of sporten was teveel. Ik heb toen mijn rust genomen om weer mezelf te worden. Het heeft toch anderhalf jaar geduurd voor ik weer mezelf was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.