Rob Kemps is een man van vele talenten. Het ene moment is hij presentator, het andere moment geeft hij het beste van zichzelf op het podium met de Snollebollekes. Maar hij heeft ook een boek geschreven. Daarin schrijft hij over de Parijse begraafplaats Père-Lachaise.

“Ik was een jaar of acht toen ik met mijn vader het graf van zijn opa bezocht. In mijn hoofd ontstond meteen een eerste verhaal: mijn vader zat als kind op schoot bij deze man, die daar nu ligt. De doden kwamen voor mij weer tot leven. Vanaf dat moment zag ik de begraafplaats als een onuitputtelijke bron van verhalen”, begint Kemps in Libelle.

Kemps studeerde een tijdlang in Parijs en dan zwierf hij uren lang rond op het kerkhof. De meest fantastische verhalen doolden rond in zijn hoofd en daar werd het zaadje geplant voor zijn boek ‘Hemel op aarde’.

“Hun verhalen gaven mij vreugde. De Franse mimespeler die Michael Jackson de moonwalk leerde, de uitvinder van de dranghekken. Jim Morrison ligt daar en Karel Appel. Maar ook Edith Piaf en de directeur van l’Olympia’, waar ze altijd optrad. In die dwarsverbanden kan ik mezelf volledig verliezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.