Bas van Toor is nog niet zo lang geleden 88 jaar geworden en dat heeft hij rustig gevierd met zijn vrouw in Spanje. De man is fysiek niet meer in orde zoals vroeger en dat knaagt aan de ooit zo vrolijke clown Bassie.

“Bas is bedlegerig en treedt niet meer naar buiten. Hij gaat geen premières meer af. Alles wordt aangepast aan de mogelijkheden die er nog zijn. We kunnen hem redelijk verstaan. Bas is een man op leeftijd die zijn gebreken heeft en die leeft met de mogelijkheden die er nog zijn”, zegt broer Aad van Toor in Weekend.

In de bioscoop loopt nu een documentaire over het leven van Bassie en Adriaan. Een documentaire die op heel veel belangstelling kan rekenen bij de fans.

“Bas vindt het geweldig dat deze documentaire er is. Hij heeft hem gezien en vindt het hartstikke mooi. Hij vindt hem alleen te kort. Hij zei: ‘Het had wel langer mogen duren’. Maar hij is er tevreden mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.