Op 22 april gaf Rob de Nijs zijn allerlaatste concert in een uitverkochte Ziggo Dome. Rob lijdt al een tijdje aan Parkinson en is niet langer in staat om nog op te treden. Maar afscheid nemen van zijn publiek, dat wou hij nog een allerlaatste keer.

Gelukkig krijgt Rob veel steun van zijn vrouw Henriëtte. Zij vertelt aan Party dat haar man ernstig ziek is en dat de ziekte steeds meer en meer begint toe te slaan.

“Het leven is nu totaal anders. Rob is volledig afhankelijk van mij. Ik zorg graag voor hem, maar het is ook intens. De opleiding voor verpleegkundige die ik ooit deed, komt nu goed van pas. Ik kan alle medische handelingen zelf doen, we hebben geen zorg thuis.”

Dat Henriëtte zo goed voor haar man zorgt en zichzelf sterk houdt, is erg bewonderenswaardig te noemen. Bovenop de zorg van Rob draagt ze ook nog eens de zorg voor haar beide ouders die ondertussen in de negentig zijn.

Naar de toekomst kijken doen de twee niet zo vaak meer. Rob wil graag honderd worden en is ook van plan omdat te halen. Al lijkt dat niet erg realistisch. “Zijn huidige leven is dan ook totaal anders dan het leven dat hij altijd heeft geleid als succesvol artiest. Dan is het eigenlijk geen vreemde vraag hoe lang Rob dit leven van totale afhankelijkheid vol kan houden. Daar voeren hij en Henriëtte ook gesprekken over, over hoever ze willen gaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.