In november kwam Pierre Kartner alias Vader Abraham te overlijden. Hoewel de man al op een gezegende leeftijd was gekomen, had niemand zijn overlijden zien aankomen.

Ook zangeres Mieke was erg geschrokken toen ze het nieuws te horen kreeg. “Ik was thuis aan het werk toen in de middag vrienden van mij belden en zeiden: ‘Heb je het gehoord van Pierre Kartner?’ Natuurlijk wist ik ergens dat het nieuws van het overlijden van Pierre een keer zou komen, maar toch kwam het onverwacht en hard aan.”

Het deed Mieke veel verdriet en ze had nog graag afscheid van hem willen nemen. Dat dat niet gelukt is vindt ze heel erg jammer.

“Maar het is natuurlijk voor iedereen zo geweest. Pierre is in besloten kring begraven. Van Pierres overlijden ben ik echt ziek en helemaal ondersteboven geweest. Ik had in die tijd repetities voor een kerstconcert en ik kon niet meer zingen. Pas na een paar dagen lukte dat weer. Emoties hebben blijkbaar toch invloed op je stem.”

Gelukkig kreeg Mieke enkele hartverwarmende telefoons die haar veel deugd deden. “Corry Konings en Ben Cramer hebben mij de dag van het overlijden opgebeld. Dat heeft mij heel goed gedaan, want wij hebben in de jaren 70 en 80 samen heel veel meegemaakt, we zijn van dezelfde generatie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl