Het zit Ria Valk niet mee. Niet alleen haar moeder werd getroffen door borstkanker, nu is Ria Valk zelf ook getroffen.

“Ik weet niet beter dan dat ik al mijn hele leven mijn borsten heb onderzocht. Mijn moeder werd getroffen door borstkanker en sindsdien hamerde ze er bij mij en mijn zus op dat we regelmatig onze borstel moesten checken. Dat deed ik ook trouw”, begint Ria in Story.

Ria liet ook altijd een mammografie uitvoeren, hoewel ze dat alles behalve plezant vond. Voor je 75ste krijg je altijd een oproep voor zo’n onderzoek, maar na je 75e niet meer.

“En heel gek, bij mij ontstond het idee dat ik het dan ook niet meer zou krijgen. Ik was er dus niet meer zo op gefocust. Tenminste niet bewust. Die avond voelde ik onbewust met mijn arm onder mijn borst. En toen voelde ik het. Een knobbeltje. Ik schrok en vroeg aan mijn man of hij ook wilde voelen. Ook voor hem was er geen twijfel.”

Ria maakte meteen een afspraak bij de huisarts en die stuurde haar direct door naar het St. Antonios Ziekenhuis in Utrecht. “Daar maakten ze een biopt en diezelfde ochtend kreeg ik al de uitslag. Het was kanker en moest meteen geopereerd woorden. Op dat moment ging er veel door mijn hoofd en was ik ontzettend in de war. Het enige wat ik toen dacht was dat ik nog niet dood wou.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl