Ria Valk mag dan wel 82 zijn, ze geniet nog altijd volop van het leven. Ze overleefde al huid- en borstkanker en blijkt nu ook gehoorschade te hebben. Maar dat houdt haar niet tegen om te proberen genieten van het leven.

Al moet ze ook toegeven dat ze het vertrouwen in haar lichaam wel een beetje kwijt is. “Gelukkig was ik er op tijd bij, bij de diagnose van mijn borstkanker. Doordat je na je 75e gene oproep meer krijgt voor het bevolkingsonderzoek,  controleer ik mezelf altijd. En ineens voelde ik een knobbeltje. Het bleek mis te zijn”, zegt Ria in Story.

Ondertussen zijn we zeven maanden ver en Valk moet toegeven dat het toch een impact heeft gehad op haar leven en dat ondanks de goede afloop.

“Het vertrouwen in mijn lichaam is wel weg. Ik check mijn lichaam nu op alles en bij elk pijntje of ongemak denk ik het ergste. Dat is niet leuk. Je blijft twijfelen, denkt aan alles wat er kan gebeuren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.