Viktor Verhulst heeft zich niet populair gemaakt bij musicalacteur René van Kooten. Dat Viktor het niet altijd zo heeft voor musicalmensen omdat ze een vermoeiend aura hebben, vindt van Kooten onzin.

“Ik stop mensen niet graag in een hokje, en dat is toch exact wat Viktor doet. Dat is net als ik zeg: iemand die bij Studio 100 werkt, danst op Kabouter Plop. In een musical spelen is hard werken”, zegt René in Party.

Wie in een musical wil meespelen moet er vooral een passie voor hebben. Als je geen bekende naam hebt verdien je er geen tonnen geld mee en dan moet je het toch echt graag doen om vol te houden.

Momenteel is René een keer of twee per week in ‘Les Misérables’ te zien als Jean Valjean en als vervanger van Milan van Waardenburg. Zijn collega’s spelen de voorstellingen acht keer in de week.

“Ze komen op zaterdagavond om half één, één uur thuis en moeten de volgende dag weer een matinee spelen om twee uur en daarna nog een voorstelling. De enige vrije dag is de maandag.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.