Het verhaal hoe René le Blanc en zijn Jolanda elkaar hebben leren kennen lijkt wel een sprookje. Één van hun allereerste nachten samen was in de bruidssuite van het Efteling-hotel. Sinds die dag zijn ze een stelletje, en dat al dertien jaar.

“Van een collega kreeg ik te horen dat er weleens iemand in het casino kwam die mij leuk vond. Mijn collega wilde alleen niet aan René vertellen wie ik was, omdat ik zijn leidinggevende was. Op een gegeven moment hebben René en ik elkaar toch ontmoet en toen dacht ik: wat een leuke man”, vertelt Jolanda aan Party.

Wie een relatie begint met een partner, die krijgt er ook een heleboel nieuwe familieleden bij, zoals je schoonouders. En René moet toegeven dat hij niet te klagen had met zijn schoonmoeder.

“Mijn schoonvader was jammer genoeg al overleden. Ik moet zeggen dat ik een ontzettend goede klik had met mijn schoonmoeder, die helaas vorig jaar in februari is overleden. Mijn schoonmoeder heeft altijd gezegd dat ze mij de leukste schoonzoon vond”, zegt René gecharmeerd.

De band tussen René en zijn schoonmoeder was uniek en hij zag haar soms vaker dan zijn eigen ouders.

“Ze woonde ook amper twee straten verderop. Toen wij 2,5 jaar samen waren zijn Jolanda en ik een keer een maand of drie, vier niet on speaking terms geweest. Dat kwam doordat mijn focus op mijn carrière lag. Toen zei mijn schoonmoeder dat ik wel goed moest zijn voor haar dochter. Ik dacht toen: mijn schoonmoeder is wel een vrouw met pit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.