Met de stijgende energie en gas-facturen lijkt iedereen meer dan ooit op te letten wat hij of zij in zijn karretje in de supermarkt gooit. Er wordt overal op bespaard, maar toch blijven heel wat Nederlanders kopzorgen hebben over hoe ze alles gaan kunnen blijven betalen.

René Karst maakt zich iets minder zorgen. Hij kan nog wel een tijdje verder zonder alles stevig te moeten uitrekenen. Maar hij hoort zijn vrouw af en toe toch eens klagen wanneer ze van de supermarkt komt.

“Dan zegt ze: ‘Jeetjemina, moet je zien wat een stukje kaas tegenwoordig kost.’ De prijs van kaas is echt extreem omhoog gegaan, misschien wel verdubbeld. Als je ziet wat je vroeger voor honderd euro allemaal kon kopen en wat je er nu voor krijgt, dan schrik ik wel een beetje”, zegt René in Party.

Maar ondanks dat alles duurder wordt, zal Karst een bezoekje aan de kapper nooit laten. Hij laat op zijn 56e nog steeds zijn haren blonderen. Zo kan hij nog wat verdoezelen dat hij grijs wordt.

“Ik weet niet of ik mijn grijze haar ooit ga accepteren. Toevallig was ik onlangs aan het kijken naar ‘Expeditie Robinson’ en toen zag ik jongens met lang haar. Ik dacht: als ik ooit voor zo’n programma gevraagd word, dan laat ik mijn lokken millimeteren. En als het me dan lukt om tot het einde in het programma te blijven, kom ik grijs terug naar Nederland. Maar ze hebben me nog niet gevraagd, dus ik ga nog even door met verven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.