Ze zijn goede vrienden

René Froger mag dan wel al 44 jaar aan het zingen zijn, stoppen staat nog lang niet in zijn woordenboek. Zingen is zijn leven.

“Zingen is als zuurstof voor mij, ik vind het nog altijd het leukste wat er is. Muziek is een roeping: je wordt ermee geboren. Vroeger deed ik 400 shows per jaar, nu nog maar vijftig of zestig. Misschien ga ik volgend jaar nog eens toeren, maar momenteel ben ik druk bezig met mijn nieuwe show voor De Toppers”, klinkt het in Dag Allemaal.

René heeft een goede band met zijn collega’s bij De Toppers: Jan Smit, Jeroen van der Boom en Gerard Joling.

“Ik ken Gerard al sinds 1982, we zijn even oud. Jeroen is 10 jaar jonger dan ik en Jan is 37. We hebben het leuk met elkaar. We lopen elkaars deur niet plat, maar die jongens zijn echt wel vrienden van me.”

Je hoort wel eens vaker dat er veel jaloezie is in de showbizz, maar daar heeft René zich altijd afzijdig van gehouden. “Jaloerse mensen zijn mensen die dingen tekortkomen. En ik ben nog nooit van m’n leven jaloers geweest. Daar word je zo zuur van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.