Hij kreeg prostaatkanker

Bijna 20 jaar geleden kreeg René Froger te maken met prostaatkanker. Hij was toen 44 en net begonnen met De Toppers. Op datzelfde moment was hij ook bezig met een marathon in New York. Daar was een dokter en iedereen die door zijn handen ging, kreeg een PSA-test, waarmee prostaatkanker kan worden opgespoord.

“Dankzij die test was ik er vroeg bij. We zijn nu achttien jaar later en ik ben nog kerngezond”, stelt René iedereen gerust in Dag Allemaal.

Via een ingreep is de prostaat van René weggehaald en heeft hij weinig last gehad van behandelingen. Chemo en bestralingen waren niet nodig.

“Het was een zenuwbesparende operatie. Ik ben blij dat het zo gebeurd is. Alles doet het nog. Ik heb mazzel gehad.”

Dat Froger prostaatkanker heeft gehad, heeft hem ook wel doen veranderen als mens. “Ik heb toen ingezien dat het geen snars uitmaakt of je een Rolls in je garage hebt staat. Als je dood gaat, ga je dood. En sindsdien laat ik mijn leven niet meer leiden door andere mensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.