André van Duin en Janny van der Heijden reisden twee weken lang door en naar Zwitserland voor hun wintereditie van ‘Denkend aan…’. Dat resulteerde in 4 winterse en gezellig afleveringen waar ongetwijfeld heel wat Nederlanders naar uit kijken.

“We moesten rekening houden met de grote hoogteverschillen. We begonnen op zeeniveau in Amsterdam en gingen binnen een dag naar een hoogte van vijftienhonderd meter Dat liep op naar drieduizend meter, waarna we vaak net zo snel weer daalden”, zegt regisseur Dolf Gerbers in Veronica Superguide.

Zo’n hoogteverschillen dat vraagt natuurlijk wel heel veel energie van iedereen en valt niet te onderschatten.

“We hebben de opnames daarom bewust behapbaar gehouden. Twee dagen draaien en daarna een vrije dag. Uiteindelijk als je weer terug bent in Nederland voelt het zelfs wel een beetje alsof je op vakantie bent geweest. Maar dat is achteraf, op het moment zelf is het gewoon flink aanpoten tijdens de opnamedagen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.