Evi Hanssen moest in maart afscheid nemen van haar mama Arlette. Ze pleegde euthanasie na een lange slepende ziekte. Om het verlies te kunnen verwerken schreef Evi een boek over de strijd en het verlies van haar mama.

“Dat was mijn manier om haar dood te verwerken. Zolang ik schreef, was ze bij me. Nu het boek af is, is er nog steeds geen leegte. Dat heeft me aangenaam verrast. Ik heb geleerd dat als iemand die dicht bij je staat sterft, je hart wordt vervuld met extra warmte”, zegt Evi in Flair.

De presentatrice wil niet treuren om haar mama. Ze eert haar liever, dan te treuren. En dat doet ze dus aan de hand van een prachtig boek.

“Ik vind dat we in onze maatschappij wel wat meer mogen leren. Ja, het is verdrietig als iemand doodgaat, maar we mogen ook dankbaar zijn dat iemand er was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.