Ze zijn ook niet zo positief

Toen prins Bernhard kwam te overlijden, vroegen heel wat mensen zich af van wat voor man ze nu eigenlijk afscheid hadden genomen. Bernhard had enkele buitenechtelijke dochters en prinses Beatrix heeft er altijd rekening mee gehouden dat er nieuwe schandalen naar buiten konden komen.

En het lijkt nu zover te zijn gekomen. Er lijkt informatie over Bernhards illustere oorlogsverleden te zijn uitgelekt, weet Story te vertellen. 

Maar wat is er dan precies uitgelekt? Bernhard zou nog voor de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland informatie hebben doorgespeeld aan de nazi’s in zijn moederland Duitsland. 

Al valt het nu nog moeilijk te achterhalen of alles inderdaad is gelopen zoals men nu denkt. Er zijn nog heel wat onduidelijkheden waar ze het raden naar hebben.

Maar er is nog veel meer informatie vrijgekomen over de prins dat hem niet meteen in een positief daglicht stelt. Zo zou hij zich in een brief ook als meedogenloze dictator hebben aangeboden als stadhouder voor bezet Nederland.

De prins heeft het bestaan van deze brief altijd ontkend, maar meerdere bronnen hebben het bestaan van de brief dan weer kunnen bevestigen.

De kans dat alle uitgelekte informatie niet over de prins gaat is nihil en dat wil zeggen dat Bernhard wel wat heeft uitgestoken in die tijd. En dan begrijpen we volkomen dat Beatrix liever niet had dat al deze informatie was uitgelekt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl