Iets meer dan een jaar geleden keek prinses Amalia heel erg uit naar het studentenleven dat haar stond te wachten. Helaas draaide dat helemaal anders uit en werd de prinses beperkt in haar vrijheden.

Haar zusjes Alexia en Ariane daarentegen konden nog steeds een zorgeloos leven leiden en genieten van hun schooltijd. Prins Constantijn, de broer van Willem-Alexander leeft erg mee met zijn nichtje Amalia.

“Het is natuurlijk een hele dramatische situatie, vooral menselijk. Het is heel beperkend. Als je natuurlijk een jonge vrouw bent, dan wil je in je studententijd vrij kunnen leven, dat is haar niet gegund.”

Amalia probeert elke kans te grijpen die ze krijgt om van iets een leuk uitje te maken. Zo is ze onder andere al naar Madrid geweest om er een avondje wild te gaan feesten.

De Nederlandse bevolking leeft enorm mee met de kroonprinses en die steun was voelbaar voor de prinses op Koningsdag van dit jaar. Royaltywatcher Jeroen Snel reageert in Party.

“Ik heb het idee dat de koningin er een beetje aan moest wennen dat niet iedereen Maxima riep, maar wel Amalia. Amalia zelf reageerde enorm enthousiast op de positiviteit die ze van het volk mocht ontvangen. Zij voelde zich erg enthousiast en vrolijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl