Prinses Amalia alweer slachtoffer van bodyshaming

Foto: RVD – Frank Ruiter

Het is niet de eerste keer dat prinses Amalia het mikpunt wordt van bodyshaming. Amalia is een prachtige vrouw met rondingen, maar heel wat mensen kunnen het niet laten om daar toch geregeld commentaar op te geven.

Zo’n dertig jaar lang onthult het Amsterdamse café De Blaffend Vis de avond voor koningsdag een spectaculaire gevelversiering. Eerder was dat al een keertje Willem-Alexander die op de gevel stond, dit jaar was dat prinses Amalia.

Maar jammer genoeg was dat niet de prinses zoals we haar kennen. Dit jaar zagen we Amalia, staande naast haar fiets met een tas van de universiteit om haar schouder. Een beeld dat we graag hadden gezien, maar dat er door de bedreigingen niet kwam.

Op zich is er niks mis met dat beeld, maar wel dat Amalia haar hoofd op een ander lichaam is geplakt, een veel slanker lichaam dan dat van de prinses. En dat vindt de Duitse Media niet kunnen, schrijft Story.

“Het is een regelrechte schande. Ze is een jongedame met rondingen op precies de juiste plekken. Helaas blijkt niet iedereen daar zo over te denken. Dit soort dingen kunnen bij een opgroeiend meisje ernstige schade aanrichten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.