Met hangende pootjes en een gefronst voorhoofd moet prins Bernhard Jr. het pijnlijke nieuws naar buiten brengen; dat schrijft Weekend. De gulle donaties voor zijn geliefde stichting Lymph & Co zijn in rook opgegaan; maar liefst 281.857 euro! 

Als organisator van het immer bruisende evenement De Hollandse 100, waarbij de koninklijke familie zich sportief inzet om het noodzakelijke onderzoek naar lymfeklierkanker te financieren, komt de klap extra hard aan bij de prins. Iedereen schrikt bij het vernemen van de pijnlijke details, gepresenteerd in het jaarverslag, die de nobele belofte – “100% van elke donatie wordt gebruikt om onderzoek naar lymfeklierkanker te financieren” – in duigen doen vallen. 

Terwijl de prins zich kapot voelt door het gevoel van verlies en teleurstelling, is de vraag die op ieders lippen brandt: hoe zal dit de toekomst van zijn liefdadigheidsevenementen beïnvloeden?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.