Een ongelukje is snel gebeurd, dat kan ook Koningin Maxima beamen. Zij bezeerde afgelopen zomer haar hand en heeft er een kleine breuk aan overgehouden. Dit kwamen we te weten nadat Maxima met een gespalkte hand verscheen op de opening van de nationale supercomputer Snellius in Amsterdam.

Op het eerste zicht leek er niks aan de hand en maakte Maxima zich dan ook geen zorgen. Het is pas na aanhoudende klachten dat de koningin haar hand liet nakijken. Daar kreeg ze te horen dat ze haar hand moest laten rusten en werd haar hand gespalkt. Maxima probeerde de spalk zoveel mogelijk te verbergen met haar kleding. Daarom droeg ze een blouse met wijd uitlopende mouwen.

Op de opening van de nationale supercomputer Snellius leerde Maxima iets bij over de computer die wetenschappelijk onderzoek in Nederland tien keer zoveel rekenkracht biedt als zijn voorganger. Ze hebben de computer zo ontworpen dat hij voor alle wetenschapsgebieden kan worden gebruikt. Daarnaast vertelden ze haar ook hoe ze de supercomputers in de toekomst zullen gebruiken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS