Een relatie van 15 jaar, het is tegenwoordig eerder een uitzondering dan een regel. Maar niet voor Nicolette van Dam. Zij is al zolang samen met Bas Smit. Ze zijn niet alleen een koppel, maar ze werken ook vaak samen.

Zo schreef het koppel samen een boek: ‘Nederland heeft alles’. En op dat boek komt nu ook een vervolg: ‘Amsterdam heeft alles’. Het eerste boek had zo’n succes, dat een tweede boek niet kon uitblijven.

“We zijn met het maken van ‘Amsterdam heeft alles’ zo verrast door wat er allemaal op ons pad kwam, terwijl we zelf in Amsterdam wonen. Dat is zo leuk. Dat was ook zo met ons eerste boek: je kent bepaalde provincies wel, maar als je er echt induikt en je laat adviseren door de inwoners, word je keer op keer echt verrast”, zegt ze in Weekend.

In hun boek neemt ze de lezer ook mee naar de beste restaurants uit de streek. Daardoor moet Nicolette reclame maken voor de concurrentie, want ze runt zelf ook een restaurant in Amsterdam. Maar daar heeft ze geen problemen mee.

“We gunnen een ander juist altijd heel veel, dat meen ik oprecht. De horeca heeft het heel zwaar gehad. We hebben door ons bereik nog het geluk gehad dat we boxen konden verkopen, maar jammer genoeg waren er ook heel veel zaken die dat niet konden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.