Nederland zit niet in de finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Mia en Dion konden de televoters niet overtuigen om hen een kans te geven om met ‘Burning Daylight’ tijdens de finale van het liedjesfestival op te treden.

Het is voor het eerst in acht jaar dat Nederland de finale van het liedjesfestival niet haalt, Trijntje Oosterhuis had eerder de pech. Mia en Dion lagen al een hele tijd onder vuur. De slechte optredens in Madrid en Amsterdam waren zo’n slechte repetities dat het nummer ‘Burning Daylight’ in een andere toon zou gezongen worden.

Jan Smit, die uit het Nederlandse selectiecomité van het Eurovisiesongfestival stapte, was dinsdagavond wel commentator en vond dat het Mia en Dion loepzuiver zongen en dat het nummer er ‘als een huis stond’. “Glashelder, loepzuiver, niets op aan te merken op dat punt”, reageerde Jan. Maar Mia en Dion konden niet overtuigen. Je kan een goede performance neerzetten, maar als dat er één van de dertien in een dozijn is, dan val je niet op en krijg je te weinig punten.

Bij AVROTROS is men uiteraard teleurgesteld in het feit dat het liedjesfestival er voor Nederland al opzit. “We wisten dat het lastig zou worden in deze moeilijke eerste halve finale en het is natuurlijk vreselijk jammer dat het niet gelukt is om de finale te bereiken”, klinkt het.”Mia & Dion hebben een fantastisch optreden neergezet en we zijn en blijven ongelooflijk trots op wat ze hebben gepresteerd”, besluit AVROTROS dat elk jaar kiest wie er voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaat.

Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Finland, Tsjechië, Israël, Portugal, Zweden, Servië en Noorwegen zijn de tien landen die wél doorgaan en die we zaterdag dus al zeker in de finale aan het werk zullen zien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.