Zingen is het liefste wat Willeke Alberti doet. Of het nu in een grote uitverkochte zaal is, of voor mensen in de zorg, het maakt Willeke allemaal niet uit. Als ze maar kan zingen.

Ook al wordt ze niet voor elk optreden royaal betaald, dat kan haar weinig schelen. Ze doet het omdat ze het graag doet.

“Dat gaat ook vanuit mijn stichting, en daarom is die stichting zo belangrijk voor mij, dat wij dat nog steeds mogen doen. Dat doe ik nu al 25 jaar met mijn eigen band. Omdat ik altijd kwaliteit wil, een eigen geluid, en dat gaat heel goed. Gelukkig heb ik een paar goede sponsors die de stichting helpen”, zegt Willeke in Weekend.

Willeke is 78 en staat nog altijd heel energiek in het leven. Die goede genen zitten in de familie. Zo werd haar tante onlangs 100 en is die ook nog altijd heel goed voor haar leeftijd.

“Mijn moeder had waarschijnlijk ook nog geleefd als ze minder slordig was geweest met een wondje. Toen kreeg ze een bloedvergiftiging en is ze 90 geworden. Maar ook nog verder helemaal goed. De vrouwen in de familie zijn sterke vrouwen, maar ik vind 78 ook al mooi hoor.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl