Ewout Genemans was jarenlang een populair tieneridool in Nederland. Dankzij zijn rol in ‘ZOOP’ sierde hij verschillende meisjeskamers en heel wat tieners droomden van een ontmoeting met de knappe acteur.

Maar dat was niet het leven dat Ewout voor ogen had en hij concentreerde zich meer en meer op zijn job als presentator. En die job brengt hem soms in levensgevaarlijke situaties.

Zo kroop hij bijna door het oog van de naald toen hij in Argentinië geconfronteerd werd met een drugsdealer die op hem schoot. “De kogel kwam toen echt net een centimeter van mijn voet terecht. Het had niet veel gescheeld of ik was met loeiende sirenes naar het ziekenhuis afgevoerd”, getuigt Ewout in Party.

Zijn moeder maakt zich zorgen. En dat begrijpt Ewout wel. “Ik vertel haar alles, maar pas achteraf en in een afgezwakte versie. Als ik op reis ga, vertel ik mijn ouders van tevoren niet wat ik daar ga doen, hooguit in grote lijnen. Tijdens de draaiperiode heb ik ook geen contact met ze.”

Maar Ewout houdt van de kick en zoekt die binnenkort ook terug op. “Ik kreeg te horen dat er in Mexico geregeld toeristen betrokken raken bij schietpartijen. Ook een Nederlandse toerist is er neergeschoten. Ik wil onderzoeken hoe veilig Mexico nog is als vakantieland.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.