Ooit scoorde Mieke veel succes met het nummer ‘Engelbewaarder’. Nu is dat Marco Schuitmaker die veel succes oogt met het nummer. Hij plaatste er een beat onder en gaf het nummer een nieuwe dimensie. Mieke ontdekte via haar fans dat er een nieuwe versie van het nummer bestond.

“Fans stuurden mij van alle kanten toe: ‘Heb je dit al gehoord?’ Maar er zijn ondertussen al zoveel versies van ‘Engelbewaarder’ gemaakt. Zelf heb ik dat tien jaar geleden ook opnieuw gedaan”, vertelt Mieke aan Party.

Het nummer werd oorspronkelijk geschreven door Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham. Hij schreef het nummer voor Mieke nadat ze een auto-ongeluk had gehad.

“Met Pierre was ik op het moment van het ongeluk bezig aan een album. Toen ik het ongeluk kreeg, heeft hij het nummer geschreven en is het ook op het album gekomen. Ik kwam van een orkestrepetitie in Genk en op de terugweg ben ik in slaap gevallen en tegen een boom tot stilstand gekomen.”

Van de auto was niks meer over, alleen het deel waarin Mieke zat was nog over. Mieke was net geen negentien toen het gebeurde. “Ik had mijn ribben gekneusd, borstbeen gescheurd en een hersenschudding. Daarna ben ik heel snel weer in de auto gestapt en heb ik alles weer opgepakt. Ik ben gewoon weer aan het werk gegaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.