Één van de grootste actrices van Nederland moet toch wel Carice van Houten zijn. Ze speelde al mee in topreeksen als ‘Game Of Thrones’ en ‘Valkyrie’. Maar daarover praten op televisie, dat vond ze erg moeilijk.

“Ik was heel bang om televisie te doen. Ik moest bètablokkers slikken, ik deed dat echt niet voor mijn lol. Terwijl mensen dachten dat wij dat het leukste vonden wat er was om daar te zitten”, vertelt Carice in haar eigen podcast Carice en Halina.

Carice was elke keer bang dat ze een paniekaanval zou krijgen door het onontkoombare van live-tv. Daarom heeft ze er nu voor gekozen om geen live-tv meer te doen in haar eentje.

“Sowieso niet. Laatst toen Halina er niet was, heb ik het wel een keer gedaan om onze serie ‘Red Light’ te promoten. Dat was bij ‘Jinek’ en dat is me niet goed bevallen. Ik was al zes jaar niet meer na zes uur uit mijn huis geweest. Ik moest echt mijn ogen openhouden om daar niet in slaap te vallen.”

En het is niet omdat je zelf aan bod bent gekomen, dat je daarna naar huis kan. Als gast moet je ook nog eens aanwezig blijven op de achtergrond. “Ik kreeg daarna zoveel reacties van mensen die beweerden dat ik mezelf belangrijk vond en de rest niet interessant vond. Ik dacht alleen maar: je hebt geen idee, ik probeerde wakker te blijven omdat ik normaal om negen uur in bed lig”, citeert Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl