Het is mooi om te zien hoe zangeres Mieke voor haar man Marc zorgt. Ze is er dag en nacht voor hem en waakt ook ’s nachts over hem dat er hem niks overkomt.

“Omdat zijn evenwicht heel slecht is moet ik ook ’s nachts op hem letten. Hij doet maar een paar stapjes met de rollator. Soms als Marc wakker wordt, kan hij heel verward zijn. Dat is een gevolg van de coma waarin hij heeft gelegen”, begint Mieke in Party.

Veel aan de situatie zal er niet meer veranderen. Marc zit voor de rest van zijn leven in een rolstoel en zal altijd hulp nodig hebben.

Ondertussen moet Mieke er ook voor zorgen dat ze elkaar als partner blijven zien en niet als patiënt en verzorger. Maar dat lukt hen prima.

“Marc is mijn partner en als je hem niet heel graag ziet, dan doe je dat niet, en kan je niet, wat ik nu allemaal voor hem doe. Als je niet van iemand houdt, kun je dat niet opbrengen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.