Stoppen met roken, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook Maxime Meiland heeft al een aantal pogingen ondernomen, maar gaat ook elke keer weer de mist in.

“Ik stop iedere keer met roken zodra Leroy op werkreis is. Hij was laatste twee weken weg en dan rook ik niet. Maar als hij weer thuiskomt, ga ik toch weer de mist in. Voor 1 oktober ga ik mezelf er echt toe zetten. Dan staat er druk achter”, zegt Maxime in Party.

Maxime is al veel minder in het aantal dat ze rookte. Nu rookt ze nog zo’n 7 sigaretten per dag, terwijl dat vroeger een heel pak meer was.

“Ik doe mee aan Stoptober omdat ik er klaar mee ben. Ik heb twee kinderen. Claire wordt zich er nu bewust van, dus dit is het moment om het goede voorbeeld te geven. Ik geloof ook echt dat als ouders roken, hun kinderen ook sneller gaan roken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.